rss search

Las Vegas ja pop-musiikki

line Las Vegas ja pop-musiikki

Las Vegas on ainutlaatuinen paikka, sitä ei käy kiistäminen, ja tarjoaa monenlaisia kokemuksia kasinoiden ja uhkapelien lisäksi. Siksi se onkin mainio kaupunki vuosittaisten pop-musiikin palkintojen jakoon ja konsertteihin. Tunnetuin palkintojenjakojuhla on Billboard Music Awards, joka pidetään toukokuussa. Tämän vuoden osallistujat nimetään huhtikuussa, joten sitä odotellessa.

 

Billboard Music Awards on pidetty vuodesta 1995 Las Vegasissa, sitä ennen sitä juhlittiin niin New Yorkissa kuin Los Angelesissakin. Voittajien valinta perustuu albumien myyntiin, latauksiin ja konsertteihin, ja tämä erottaakin sen muista suurista musiikin palkintojenjaoista, kuten vaikkapa Grammysta.  Tärkeimmät kategoriat BMA:ssa ovat Top Artist, Billboard 200 Artist of the Year, Top Hot 100 song ja Top New Artist.

 

Las Vegasissa sai alkunsa myös BET Awards, Black Entertainment Television, joka palkitsee vuosittain afro-amerikkalaisia sekä muita vähemmistöjä musiikissa ja muissa viihdealoissa. Sittemmin juhla on pidetty Los Angelesissa. Beyonce on voittanut eniten BET-palkintoja.

 

Viime vuoden Soul Train Music Awards pidettiin myös Vegasissa, jossa Beyonce voitti itselleen vuoden albumin, Pharrell Williams vuoden kappaleen sekä videon kappaleellaan ”Happy”.

 

Ja jos musiikkia haluaa mennä Vegasiin näkemään, on kesän ensimmäinen festari Vegasissa Rock in Rio, joka pidetään toukokuussa. Entä miten olisi Electric Daisy Carnival? Tämä ulkoilmafestari on todellakin näkemisen arvoinen, vaikkei musiikki niin kiinnostaisikaan. Valmistaudu siihen kesäkuussa. iHeartRadio puolestaan pidetään syyskuussa, kuten myös Life is Beautiful, jossa viime vuonna nähtin Kanye West, Outkast, Foo Fighters, Lionel Richie ja monia muita.

 

Festareiden lisäksi yksittäisiä konsertteja löytyy Vegasista vaikka millä mitalla, mene siis ja ylläty!

 

Ei voida siis väittää etteikö Las Vegas olisi tärkeä paikka viihdemaailmassa, ja siitä ainakin voi olla varma, että milloin tahansa sinne lomansa suuntaakaan, tekemistä ja tapahtumaa löytyy varmasti.